Královéhradecká muzejní noc 2020 v GMU


23.10.2020 19:00 - 22:00
Královéhradecká muzejní noc 2020 v GMU
Galerie moderního umění v Hradci Králové
Navigovat Navigovat
Královéhradecká muzejní noc je již XIII. ročníkem, kterým se muzea a galerie v Hradci Králové a okolí připojují do celorepublikového cyklu muzejních nocí. Muzejní noc 2020 bude v Hradci Králové probíhat v pátek 23/10/2020. Vstup je do všech zúčastněných muzeí a galerií v daný den zdarma.

Galerie moderního umění v Hradci Králové připravila pro všechny návštěvníky Královéhradecké muzejní noci program, který bude probíhat od 19:00 do 22:00.

Na co se můžete těšit?

V rámci letošní Muzejní noci si návštěvníci budou moci prohlédnout instalaci Dalibora Bači Za kulisou, umístěnou ve Foyer galerie. Nová expozice Nekousavě kousati Dar Vladimíra Preclíka Královéhradeckému kraji bude ke shlédnutí v prvním patře galerie. Měsíc říjen a listopad jsou zasvěceny přípravě zcela nové stálé expozice ve druhém a třetím patře, kam se návštěvníci tentokrát v době Muzejní noci nepodívají. Zato ve čtvrtém patře kromě krásného večerního výhledu z terasy budou moci shlédnout dvě výstavy, a to Nalézat ztracenou rovnováhu Jiřího Hilmara a výstavu s názvem Jiný prostor Petra Stanického. Objekty ze dřeva, kovu a skla budou k obdivu až do 22 hodin.

Návštěva galerie zdarma není jediným milým bonusem. Aby návštěvníci nezůstali pouze pozorovateli, budou se všichni moci výtvarně vyjádřit a vyřádit ve výtvarném ateliéru a také přednáškovém sále. Tato místa poskytnou prostor pro práci se záhadami světla a tmy. Přijďte se projít po galerii, shlédnout naše nové výstavy a tvořit s námi, v pátek 23/10 od 19 do 22 hodin.

https://www.galeriehk.cz/

Podobné události